Skip to content

Kick-off Event: Managers met een Missie

Programma 20 juni 2019, 12.00 tot 17.00 uur

Not business as usual

Het doorvoeren van plannen en ideeën in een organisatie is een grote uitdaging. zeker als het invloed heeft op de bedrijfscultuur.

Daarom is het nuttig om af en toe te kunnen vragen: 'Hoe doe jij dat nou?'

Tijdens het event “Not business as usual” vertellen bevlogen spelers aan welke maatschappelijke projecten ze zich hebben verbonden en wáarom ze deze goede doelen zijn gaan ondersteunen. Gedurende de middag zie, hoor en ervaar je wat deze maatschappelijke betrokkenheid betekent voor jezelf, je medewerkers, jouw klanten en… je omzet. Succesvolle ondernemers delen inzichten en technieken hoe ze hun dromen hebben waargemaakt en hindernissen hebben overwonnen.
Actiegericht en direct toepasbaar in werk en privé.

Inloop en ontvangst
Welkom!
Burgemeester Oude IJsselstreek Otwin van Dijk geeft met prikkelende inleiding het officiële startschot voor Managers met een Missie.
De aftrap met Gerrit Grievink.
Dagvoorzitter en RTL-presentatrice Pauline de Wilde gaat in gesprek met Gerrit Grievink, directeur Focusplaza en grondlegger van Managers met een Missie.
Interview met Olav Boenders de Nederlandse eigenaar van Wagagai Ltd.
één van ’s werelds grootste stekkwekerijen in Afrika. Hoezo armoede? In diverse TV-programma’s verraste hij vriend en vijand met zijn antwoorden op de vraag wat het bedrijfsleven aan de bestrijding van armoede doet.
Keynote spreker 1: Joep Langen van Koeckebackers over betekenisvol ondernemen.
Een bevlogen “Koeckebacker” die zijn glansrijke managementcarrière aan de wilgen hing, om zich te kunnen gaan inzetten voor kansarme mensen in Nederland. Een veelgevraagd spreker en drijvende kracht achter een succesvolle social enterprise die op commerciële wijze kansen creëert door het bakken van "koeck zonder troep”
RTL-presentatrice Pauline de Wilde interviewt ondernemers die zich op sociaal maatschappelijk vlak onderscheiden en boven het maaiveld uitsteken.
Wat zijn hun drijfveren, wat hebben ze gedaan en wat was het resultaat? Boeiende gesprekken met o.a. Lysanne Denneboom (Lolo's Bites), Bart Nijs (Studio 38C) en Mike Timmer (Bax Advocaten).
Veldtocht naar inspiratiebedrijven:
Tijdens de lunchbreak gaan we met bussen op bezoek bij enkele schitterende voorbeeldbedrijven in de regio die op een bijzondere wijze goede doelen ondersteunen.
‘Huiskamergesprek’ Pauline de Wilde bevraagt ondernemers uit het netwerk van stichting ZOA .
Wat betekent het voor henzelf en het bedrijf dat ze concrete hulp bieden in ramp- en conflictgebieden over de gehele wereld. Waarom en hoe leveren deze ondernemers een duurzame bijdrage aan het herstel van de locale economie. Is het liefdadigheid of wellicht toch ook eigen belang?
Keynote spreker 2: Franklin Ginus van BeFrank over eerlijk delen
Maar liefst 24 jaar werkte Franklin Ginus als directeur voor Chiquita. Deze goede baan zette hij recent opzij om samen met zijn compagnon Randy van Dinter te starten met BeFrank: een nieuw bananenmerk met als doel om de opbrengsten in de bananenketen eerlijk en transparant te verdelen. ,,Ook willen we de aarde goed doorgeven aan volgende generaties. Hier gaan we ons 100% voor inzetten. Franklin: ,, Wij houden van eerlijk delen en wanneer wij dit doen, dan zijn we met z’n allen in staat de boeren in de productieketen een menswaardig bestaan te geven, terwijl ook in de rest van de keten een nette marge mogelijk is”.
Ontwikkelingssamenwerking richting 2025: van projectenboer naar verbinder en ondernemer.
Hoe ontwikkelt zich de ontwikkelingssamenwerking? Siebrand Wierda is bij Dorcas verantwoordelijk voor een beweging van mensen die deze wereld een beetje mooier willen maken. Hij gelooft in twee belangrijke moves. Veel meer samenwerking. Veel meer ondernemerschap.
Afsluiting Watoto Children Choir:
Sinds 1994 reizen er Watoto kinderkoren over de hele wereld. Ze zijn dé stem van de kwetsbare Afrikaanse (wees)kinderen. Ze vragen om hulp bij het grootbrengen van deze kinderen zodat ze hun land weer kunnen opbouwen. Elk kind in het koor heeft één of beide ouders verloren. Maar zij zijn gered en wonen nu in één van de vier Watoto dorpen. Het publiek zal de kans krijgen om te reageren door betrokken te raken bij Watoto om meer kwetsbare vrouwen en kinderen in Afrika te kunnen redden, ze groot te brengen als leiders en hun land weer op te bouwen.
Netwerkborrel
Napraten over Managers met een Missie onder het genot van een hapje en een drankje.

Waarom u dit event niet mag missen:

Wat biedt Managers met een Missie:

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van dit event. Mis het niet! 

Bij het versturen van bovenstaand formulier ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Weet je managers en ondernemers die ook een stap willen zetten op het gebied van winst maken door sociale impact? En bij dit event aanwezig zouden moeten zijn? Stuur deze pagina dan gerust aan hen door!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Contactgegevens
Zeddamseweg 11a,
7075 EA Etten

Contactpersoon
Gerrit Grievink +31 6 51 19 33 90‬ gerrit@managersmeteenmissie.nl

Managers Met een Missie